top of page

Cameratoezicht in Noordzeekanaalgebied in aantocht

De samenwerking binnen het programma Sterk Noordzeekanaalgebied begint zijn vruchten af te werpen. Vanaf januari '24 starten we met de installatie van 56 ANPR-camera’s in het gebied. Dit is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen de politie, de douane en het programmateam.


Gezochte kentekens

ANPR-camera's zijn in staat de kentekens van voorbijrijdende voertuigen te registreren. Deze kentekens worden vergeleken met een lijst van gezochte kentekens van bestuurders met openstaande boetes en personen die gezocht worden in verband met lopende politieonderzoeken. Komen kentekens overeen met deze lijst? Dan worden ze doorgezet aan de politie. De overige camerabeelden worden na maximaal 28 dagen verwijderd.


Aansluiting op beeldcamera’s

Tijdens de voorbereidingsfase is er uitvoerig onderzocht hoe het ANPR-plan kon aansluiten op het nog te realiseren beeldcameranetwerk van de douane. Het blijkt dat 23 van de 56 ANPR-locaties ook geschikt zijn voor douanetoezicht. Bij de implementatie van de ANPR-camera’s op deze locaties, wordt hier rekening mee gehouden. Het kan bijvoorbeeld betekenen dat er extra hoge en stevige palen of grotere aansluitingskasten geplaatst worden.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page