top of page

Boetes uitgedeeld bij controleactie Westelijk Havengebied

Bijgewerkt op: 3 jul.

Amsterdam - Om criminele inmenging in de transportbranche tegen te gaan, organiseerde het landelijke programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) op 9 april een controleactie in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Dit is een logistiek knooppunt waar dagelijks goederen van over de hele wereld binnenkomen en uitgaan. Aan de actiedag namen de politie, het Platform Veilig Ondernemen, de Douane en de Belastingdienst deel.


Resultaten

De politie deelde dertig boetes uit, onder andere voor rijden zonder rijbewijs en zonder transportvergunning. Ook drie boetes voor overbelading. Zes chauffeurs werden aangehouden na een positieve drugstest. De Belastingdienst nam vijf voertuigen in beslag. In totaal is er voor ongeveer 37.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Eén chauffeur had 6000 euro cash bij zich, waarvan 4000 euro onder de vloermat was verstopt. Aangezien de persoon nog een schuld bleek te hebben bij de Belastingdienst, kon deze meteen worden afgetikt. Verder onderzoek volgt. 


Ook preventie tegen criminele inmenging

Tijdens de controle werd met 27 chauffeurs een preventief gesprek gevoerd, samen met Platform Veilig Ondernemen. Om zo de weerbaarheid van deze groepen te vergroten. Een belangrijk speerpunt in de aanpak is het sterker maken van chauffeurs, ondernemers en andere kwetsbare spelers in de branche tegen criminele inmenging.


Bestrijden en voorkomen

Nederland is een transportknooppunt voor de hele wereld. Voor legale-, maar ook voor illegale goederen, zoals drugs en wapens. Onder de vlag van het programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) bestrijden en voorkomen we als één overheid samen met de transportbranche georganiseerde criminaliteit in de transportsector.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page