top of page

Samen sterk tegen ondermijning

ACTIE


Het Noordzeekanaalgebied strekt zich uit van de pieren van Velsen en de grootste zeesluis van de wereld tot de haven van Amsterdam. Een bijzonder bedrijvig gebied, van grote economische en maatschappelijke betekenis voor Noord-Holland, Nederland en Europa. Die betekenis neemt alleen maar toe.

Ondernemingen in het NZKG zorgen voor werk en welvaart, het kanaal is een vervoersader van groot belang. Daar zijn we blij mee en daar zijn we trots op. Tegelijk weten we: waar bedrijvigheid, logistiek en handel zijn, is ook de dreiging van organisaties en mensen die op een oneerlijke manier te werk willen gaan. Denk aan smokkel van drugs, goederen en mensen, en aan allerlei andere vormen van ondermijning. Als bestuurlijk ambassadeur van het Programma Aanpak ondermijning Noordzeekanaalgebied zet ik mij in om dat tegen te gaan.


Ik ben hierin één schakel. Met heel veel deskundigen en partners werk ik eraan om ondermijning buiten de deur te krijgen en te houden. Samen vormen we een ketting tegen ‘the bad guys’. Iedereen weet, een ketting is spreekwoordelijk zo sterk als de zwakste schakel. Daar zou je in kunnen berusten, maar in ons Programma doen we het tegendeel. We zijn alert op zwakke schakels, brengen ze in beeld. En zijn er met elkaar op gericht om iedere schakel sterk te maken. Zo bouwen we aan die goed werkende ketting waarmee we ondermijning buiten de deur kunnen houden.

In de gesprekken die ik hierover voer, merk ik hier bij alle betrokkenen passie voor. Daar word ik enthousiast over, net als van de dingen die we met elkaar bedenken en doen. In onze nieuwsbrief en op de website lees je wat we allemaal al doen en nog gaan doen. Samen. Ondernemers, veiligheidsspecialisten van Politie, Douane, FIOD, andere overheden, Openbaar Ministerie en vele anderen; met elkaar pakken we de handschoen op. Doe jij mee in de strijd tegen ondermijning? Dan heb je in mij een partner!


Frank Dales, Burgemeester van gemeente Velsen Bestuurlijk ambassadeur Programma Aanpak ondermijning Noordzeekanaalgebied






Anker 1
bottom of page